flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Продовжено запобіжні заходи шести підозрюваним у незаконній порубці лісу

27 вересня 2024, 17:46

     25-26 вересня 2024 року ухвалами слідчого судді Обухівського районного суду Київської області було повністю задоволено клопотання прокурора, продовжено строки раніше обраних запобіжних заходів шести особам, які підозрюється у незаконній порубці дерев у лісах, перевезенні незаконно зрубаних дерев, вчиненої повторно за попередньою змовою групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки, тобто у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2, ч. 4 ст. 246 КК України.

     Відповідно до клопотання вони підозрюються у декількох епізодах протиправної діяльності групи осіб, до якої входили й окремі посадові особи одного із державних підприємств, зокрема, за допомогою заздалегідь заготовленого та прилаштованого знаряддя злочину, що було необхідне для здійснення зрубу стовбурів дерев та їх розпилу, а саме бензопил, порушуючи встановлений порядок охорони, раціонального використання та відтворення лісу, без спеціального на те дозволу, не маючи лісорубного квитка, ордера на здійснення лісорубних робіт, маючи умисел, направлений на незаконну порубку дерев, маючи на меті незаконне збагачення за рахунок вчинення злочинів проти довкілля, за попередньою змовою групою осіб, умисно, повторно, здійснювали незаконну порубку  дерев, після чого завантажили деревину в автомобіль та перевезли незаконно зрубану деревину до тимчасового майданчика для зберігання лісопродукції, після чого реалізовували її за готівку.

     Досудове розслідування наразі триває.

     Зміст ухвал слідчого судді оприлюднено у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

     Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

          Пресслужба Обухівського районного суду Київської області