flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Служба судової охорони забезпечує безпеку в Обухівському районному суді

25 листопада 2019, 09:21

З 20 листопада 2019 року співробітники Територіального управління Служби судової охорони у місті Києві та Київській області у приміщенні Обухівського районного суду Київської області розпочали виконання функцій з підтримання громадського порядку в суді, припинення проявів неповаги до суду, а також охорону приміщення суду, забезпечення у суді безпеки учасників судового процесу.

Командир підрозділу охорони Територіального управління підполковник Служби судової охорони Олег Поліщук провів для співробітників служби вступний інструктаж і побажав гідно та сумлінно виконувати свої професійні обов’язки.

Керівник апарату Обухівського районного суду Олена Личак висловила сподівання,  що відтепер усі, хто перебуватиме в судовій установі будуть у цілковитій безпеці.

Відповідно до Закону України «Про судоустрій і статус суддів», Служба судової охорони здійснює підтримку громадського порядку в суді, припинення проявів неповаги до суду, а також охорону приміщень суду, органів та установ системи правосуддя, виконує функції щодо державного забезпечення особистої безпеки суддів та членів їхніх сімей, працівників суду, забезпечення безпеки учасників судового процесу в суді.

Працівники Служби судової охорони перевіряють документи, пред’явлення яких є необхідним згідно з правилами пропускного режиму.

Відвідувачам суду обов’язково мати при собі документи, що посвідчують особу.

Враховуючи викладене вище, у зв’язку з перевіркою документів та реєстрацією у відповідному журналі, рекомендуємо сторонам та учасникам судового процесу  завчасно прибувати до суду для участі у розгляді справи.

Керівництво суду та підрозділу охорони суду просять всіх громадян, які бажають відвідати приміщення суду із розумінням відноситись до нових правил пропускного режиму та вимог, уповноважених Законом, співробітників Служби судової охорони, оскільки метою таких заходів є забезпечення безпеки громадян.