flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Обухівського районного суду Київської області Тиханський О.Б. взяв участь у навчальному візиті до Європейського суду з прав людини.

10 червня 2016, 10:43

 

01-02 червня 2016 року суддею Тиханським Олександром Богдановичем, як одним із розробників дистанційних навчальних курсів щодо застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини для суддів загальної та адміністративної спеціалізації, викладачем Національної школи суддів України, здійснено навчальний візит в місто Страсбург, Франція до Європейського суду з прав людини.

Візит було організовано в рамках діяльності проекту ОБСЄ «Гарантування дотримання прав людини при здійсненні правосуддя», який впроваджується Координатором проектів ОБСЄ в Україні у співпраці з Національною школою суддів України, Верховним Судом України та Вищим адміністративним судом України.

 

 

Члени делегації зустрілися із суддею ЄСПЛ Ангелікою Нуссбергер, а також представниками секретаріату ЄСПЛ, які розповіли про внутрішні процедури, систему фільтрації справ ЄСПЛ, зробили загальний огляд заяв проти України, які надходять до ЄСПЛ, провели презентацію доповідей про виконання державою зобов’язань за Конвенцією в умовах тимчасової втрати ефективного контролю над частиною території, про принципи «юридичної визначеності», «субсидіарності» та «допустимих меж втручання» в практиці ЄСПЛ, про еволюцію практики ЄСПЛ тощо.