flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд позбавив волі екс-поліцейського за оборудки із амфетаміном

26 червня 2024, 13:00

     24 червня 2024 року Обухівським районним судом Київської області завершено розгляд кримінального провадження відносно колишнього оперуповноваженого ВКП місцевого управління поліції, який був затриманий із великою кількістю амфетаміну під час переслідування, яке викликало широкий суспільний резонанс через оприлюднений у соціальних мережах відеозапис переслідування, під час якого із автомобіля обвинуваченого випала людина і були викинуті речові докази.

     Вироком Обухівського районного суду Київської області гр. Н. було визнано винуватим у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.311, ч.3 ст.307 Кримінального кодексу України та призначено остаточне покарання у виді дев’яти років позбавлення волі із конфіскацією всього належного йому майна.

     Під час розгляду справи встановлено, що він, будучи працівником поліції, у лютому – липні 2022 року в місті Обухів Київської області незаконно придбав, зберігав, перевозив прекурсори у великих розмірах, з метою використання для виготовлення психотропних речовин, а також незаконно придбав, зберігав, перевозив з метою збуту психотропну речовину в особливо великих розмірах.

     Слід зазначити, що в межах розгляду справи проведено більше тридцяти судових засідань, стороною захисту неодноразово заявлялись безпідставні відводи, допускались неявки захисників та інші прояви зловживання процесуальними правами і неналежної процесуальної поведінки, що призвело до штучного затягування строків розгляду. 

     Вирок не набрав чинності і може бути оскаржений в судах апеляційної та касаційної інстанцій.

     Зміст вироку суду у справі № 372/2930/22 оприлюднено у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

 

                 Пресслужба Обухівського районного суду Київської області