flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обухівським районним судом Київської області повернуто територіальній громаді земельні ділянки водного фонду

26 червня 2023, 17:18

     26 червня 2023 року рішенням Обухівського районного суду Київської області, одній із територіальних громад району, повернуто у комунальну власність земельні ділянки площею 15,7262 га, що належать до земель водного фонду і розташовані у прибережній захисній смузі уздовж Канівського водосховища річки Дніпро, та незаконно були передані у власність громадянам у 2009 році.

     Варто зазначити, що Конституція України визначає, що земля, водні та інші природні ресурси є об’єктом права власності Українського народу, від імені якого права власника здійснюють органи державної влади та органи місцевого самоврядування в межах, визначених цією Конституцією. Земля є основним національним багатством, що перебуває під особливою охороною держави. Право власності на землю набувається і реалізується громадянами, юридичними особами та державою виключно відповідно до закону. 

     Судом було встановлено, що спірні земельні ділянки належать до земель водного фонду, які в силу положень законодавства не можуть перебувати у приватній власності.

     Зміст рішення суду оприлюднено у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

 

            Пресслужба Обухівського районного суду Київської області