flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В суді проведено тренінг з тактичної медицини

21 лютого 2023, 17:11

 

10 лютого 2023 року в приміщенні Обухівського районного суду Київської області бойовими медиками 135-го батальйону територіальної оборони Збройних Сил України проведено  тренінг з тактичної медицини для судів та працівників апарату суду.

Тактична медицина - це надання допомоги на догоспітальному етапі націлене передусім на усунення попереджуваних причин смерті, за принципами, що враховують загрозу від бойових дій чи активного стрільця.

В умовах сьогодення, у важкі для України часи війни, така тема тренінгу актуальна, як ніколи. Уміння надавати першу допомогу важливе і у повсякденному житті.

Бойові медики за допомогою технічних засобів наглядно продемонстрували види кровотеч (артеріальна, венозна, капілярна) та розповіли про методи її зупинки. Навчено кожного з присутніх правильно застосовувати турнікет, пояснено для чого необхідні ці знання.

Також медики показали і на практичних вправах навчили як зупиняти кровотечу шляхом тампонування рани. Такі дії необхідні для кровотечі на тих ділянках нашого тіла, де неможливо використати джгут чи турнікет (за наявності кровотеч на шиї, пахових ділянках, місцях приєднання кінцівок до тулуба).

Працівники суду висловили шану обухівським тероборонцям та всім військовослужбовцям Збройних Сил України, які захищають українську землю від російських агресорів, адже нема благороднішої місії, ніж захист свого народу, своєї землі.

Вдячні всім військовослужбовцям за їхній щоденний подвиг! Бажаємо їм повернутися живими і здоровими. Віримо у ЗСУ! Віримо у перемогу!

 

 

Пресслужба Обухівського районного суду Київської області