flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Під час перебування обухівських суддів у Гаазі оголошено вирок по справі щодо MH17

21 листопада 2022, 17:46

     Триває співпраця Обухівського районного суду Київської області з проєктом «Судова влада і суспільство в Україні» програми МАТRА «Судочинство та суспільство» уряду Королівства Нідерландів, що реалізується в Україні Центром міжнародно-правового співробітництва (Center for International Legal Cooperation – CILC).

     16-18 листопада 2022 року працівники апарату та судді Обухівського районного суду Київської області взяли участь у робочому візиті до судів Королівства Нідерландів, де прийняли участь у заходах за участю українських та нідерландських суддів.

     Зокрема, в межах робочого візиту судді з Обухівщини обговорили з іноземними колегами питання суддівської етики, антикорупційних механізмів, лідерства, командної роботи у судовій системі, розробки і впровадження в Україні правил ефективного судочинства. Відбулися зустрічі, круглі столи та дискусії за участю голови Верховного Суду Нідерландів, голів судів і суддів першої та апеляційної інстанцій різних регіонів Королівства Нідерландів, професорами університетів, експертами і юристами, а також представниками Міністерства юстиції Нідерландів та Міністерства закордонних справ Нідерландів.

     Під час зустрічей іноземні колеги висловили підтримку українським суддям та всьому українському народу, що потерпає через військову агресію.   

     Примітно, що під час перебування делегації українських суддів у Верховному суді Нідерландів в місті Гаага 17 листопада 2022 року було оголошено вирок окружного суду Гааги у резонансній для усього світу справі щодо літака MH17, яким призначено довічне ув’язнення  обвинуваченим у причетності до збиття Боїнга рейсу MH17 над Донбасом у липні 2014 року, а також доведено, що саме російська федерація контролювала так звану "днр", літак MH17 був збитий російським ЗРК "Бук" із тимчасово окупованого Первомайська, ракету випустили навмисно, також присуджено виплати 16 мільйонів Євро компенсації родичам загиблих. 

     Нагадаємо, що проєкт «Судова влада та суспільство» має на меті зміцнити взаємини між судовою владою та суспільством через розбудову суддівського самоврядування та розвиток самоуправління в судовій системі, а також шляхом сприяння підвищенню професійного рівня суддів і працівників апаратів судів.

 

                                     Пресслужба Обухівського районного суду Київської області