flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо роботи суду за відсутності електропостачання

25 жовтня 2022, 17:40

     Внаслідок цілеспрямованих ракетних атак рф в Україні було пошкоджено ряд об'єктів енергетичної інфраструктури, зокрема й у місті Києві та Київській області. За офіційним повідомленням ДТЕК «Київські регіональні електромережі» сформувався певний дефіцит потужності, тому для того аби збалансувати енергосистему та запобігти масштабним відключенням, державна енергокомпанія НЕК «Укренерго» запровадила графіки аварійного відключення електропостачання. За розпорядженням НЕК Укренерго, у Київській області почалися стабілізаційні відключення світла.

    У зв’язку з непоодинокими випадками знеструмлення електромережі Обухівського районного суду Київської області, що відбувається через планові стабілізаційні та аварійні відключення електропостачання ДТЕК «Київські регіональні електромережі», повідомляємо наступне.

    Відповідно до ст.247 ЦПК України та п.5 ст.27 КПК України під час судового розгляду справи здійснюється повне фіксування судового засідання за допомогою відео – та (або) звукозаписувального технічного засобу в порядку, передбаченому Положенням про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему. Офіційним записом судового засідання є лише технічний запис, здійснений судом у порядку, передбаченому процесуальними кодексами.

     Звертаємо увагу відвідувачів суду, у випадку неможливості забезпечення технічної фіксації судового засідання з незалежних від суду причин, обумовлених віяловими відключеннями електропостачання через пошкодження енергетичної інфраструктури в умовах воєнного стану, судові справи, що були призначені в Обухівському районному суді Київської області до розгляду, у період знеструмлення електромережі суду можуть бути зняті з розгляду.

     Поряд із тим, знову звертаємо увагу на те, що розгляд цивільних, адміністративних справ та справ про адміністративні правопорушення, а також окремих категорій справ кримінальної юрисдикції може здійснюватись у визначеному процесуальним законодавством порядку за умови відсутності потреби розгляду справи у судовому засіданні та наявності письмової заяви всіх учасників справи про можливість такого розгляду за їх відсутності та висловленої позиції по суті справи, а також у справах, що вирішуються у спрощеному (письмовому) провадженні.

     Заздалегідь вдячні за порозуміння! 

     Разом переможемо ! Слава Україні !

 

               Пресслужба Обухівського районного суду Київської області