flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Колишнього сільського голову засуджено за службовий злочин

19 вересня 2022, 14:19

13 вересня 2022 року вироком Обухівського районного суду Київської області колишнього Підгірцівського сільського голову було визнано винуватим у вчиненні злочинів, передбачених частинами 2, 3, 4 статті 191, частиною 1 статті 366 Кримінального кодексу України.

Під час судового розгляду було доведено, що він в 2013-2015 роках вчинив розтрату чужого майна (коштів сільського бюджету) шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинену повторно, у великих розмірах, а також здійснив видачу службовою особою завідомо неправдивого офіційного документу. Зокрема, судом було встановлено, що ним як сільським головою було підписано шість договорів із ТОВ на  розробку технічної документації, встановлення межових знаків в натурі, геодезично-вишукувальні польові роботи щодо земель комунальної власності, після чого за рахунок місцевого бюджету було сплачено на користь ТОВ кошти в загальній сумі понад 440 тисяч гривень. Аудиторською перевіркою було встановлено відсутність технічної документації за цими договорами. Договори і акти прийому-передачі виконаних робіт за відповідним договором були підписані протягом одного й того ж дня. Суд прийшов до висновку про внесення неправдивих відомостей до вказаних актів. Судовою економічною експертизою визначено розмір збитків місцевому бюджету внаслідок розтрати. В суді зазначені у обвинуваченні обставини вчинення злочинів проти власності та службового злочину підтвердились.  

У зв`язку із закінченням строків давності обвинуваченого було звільнено від покарання за частиною 2 статті 191 та частиною 1 статті 366 Кримінального кодексу України, за іншими злочинами було призначено остаточне покарання у виді п’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані із виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій, строком на три роки, з іспитовим строком три роки.

Станом на цей час вирок не набрав законної сили.

 

Пресслужба Обухівського районного суду Київської області