flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Технічні негаразди через кризу фінансування судів

28 жовтня 2021, 14:38

Повідомляємо учасників судових засідань, що починаючи з 21 жовтня 2021 року в Обухівському районному суді Київської області спостерігаються систематичні збої в роботі програмного забезпечення  EASYCON.

Крім того, інформуємо про не належну швидкість Інтернету в Обухівському районному суді, що призводить до систематичних переривань судових засідань в режимі відеоконференції.

У зв’язку з цим, звертаємо увагу, що проведення судових засідань в режимі відеоконференції за допомогою програмного забезпечення EASYCON обмежене.

Про усунення вказаних вище обставин буде повідомлено додатково на сайті суду.

Додатково слід наголосити, що збільшення випадків виходу з ладу комп’ютерної та іншої техніки, що забезпечує проведення судових засідань та документообіг суду пов’язане із кризою бюджетного фінансування судової влади в Україні.

Як раніше неодноразово повідомлялося, протягом 2021 року Вища рада правосуддя заявляла про недостатність коштів, передбачених Держбюджетом-2021 для фінансування судової системи, та зверталася до Міністерства фінансів, Комітету ВРУ з питань бюджету, Комітету ВРУ з питань правової політики, із проханням забезпечити критично необхідні видатки за бюджетною програмою «Забезпечення здійснення правосуддя місцевими, апеляційними судами та функціонування органів і установ системи правосуддя».