flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд продовжує роботу в умовах надзвичайної ситуації та карантину

22 травня 2020, 15:19

20 травня 2020 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів».

Цим документом передбачене послаблення або припинення протиепідемічних заходів на території регіонів на підставі рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС). Рішення приймають з урахуванням оцінки епідемічної ситуації та наявності у регіоні одночасно трьох ознак:

  • ІНЦИДЕНТНІСТЬ (загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні7 днів на 100 тис. населення). Має становити менше ніж 12 осіб на 100 тис. населення.
  • ЗАВАНТАЖЕНІСТЬ ЛІЖОК У ЗАКЛАДАХ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19. Потрібен показник менше ніж 50 %.
  • СЕРЕДНЯ КІЛЬКІСТЬ ПЛР-ТЕСТУВАНЬ. Потрібно понад 12 на 100 тис. населення протягом останніх 7 днів.

Відповідно до повідомлення прес-служби Київської обласної державної адміністрації на сьогодні у Київській області наступні показники:

  • ІНЦИДЕНТНІСТЬ – 13,9 особи на 100 тис. населення (потрібно менше 12-ти).
  • ЗАВАНТАЖЕНІСТЬ ЛІЖОК – 8,9 % (потрібно менше ніж 50%).
  • СЕРЕДНЯ КІЛЬКІСТЬ ПЛР-ТЕСТУВАНЬ -19,2 на 100 тис. населення (потрібно понад 12 на 100 тис.).

Через те, що один із необхідних чинників (а саме – інцидентність) перевищує встановлений показник, регіональна комісія з ТЕБ та НС не має права прийняти рішення щодо послаблення протиепідемічних заходів.

Відповідно до повідомлення прес-служби Київської обласної державної адміністрації моніторинг протиепідемічної ситуації здійснюється щоденно, в разі її покращення, рішення про послаблення протиепідемічних заходів буде прийнято негайно.

За даними Київського обласного лабораторного центра в області на 22 травня офіційно підтверджено 1344 випадки захворювання на коронавірус, зокрема у Обухівському районі – 223.

Таким чином, у Київській області наразі не приймалось рішень щодо зміни умов карантину. Також уповноваженими органами не приймалось рішень про відновлення пасажирських перевезень.

Так само наразі не вносилось змін у процесуальне законодавство щодо процесуальної діяльності суду в період карантину. Нагадуємо, що  02 квітня 2020 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» від 30 березня 2020 року № 540-IX.

У зв’язку із продовженням періоду карантину та надзвичайної ситуації, відповідно до Законів України «Про охорону праці», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про захист населення від інфекційних хвороб», постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 року №211, постанови Кабінету Міністрів України від 20.05.2020 року №392, розпорядження Кабінету Міністрів України від 25.03.2020 року №338-р, рішення Ради суддів України від 17.03.2020 року №19, рішення зборів суддів Обухівського районного суду Київської області від 03 квітня 2020 року, з урахуванням рішень Обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Київської обласної державної адміністрації, яким епідемічна ситуація на території Київської області класифікована як «Медико-біологічна надзвичайна ситуація природного характеру регіонального рівня» та з метою запобігання виникненню та поширенню гострих респіраторних захворювань та коронавірусу СОVID-19,

ВСІ СУДОВІ СПРАВИ ПРИЗНАЧЕНІ У ПЕРІОД КАРАНТИНУ МОЖУТЬ БУТИ ЗНЯТІ З РОЗГЛЯДУ.

При цьому звертаємо увагу учасників процесу, що ваші справи можуть бути вирішені судом без вашої особистої участі у судовому засіданні за умови подання до суду відповідних заяв або клопотань про розгляд справи у письмовому провадженні, без вашої участі на підставі наявних у справі доказів. У таких заявах (клопотаннях) учасник процесу може висловити свою позицію по суті справи, яка буде врахована судом при винесенні судового рішення.

При цьому судом продовжується здійснення розгляду невідкладних справ (обрання запобіжного заходу, дозволи на обшук та інші клопотання органів досудового розслідування, кримінальні провадження, в яких особи тримаються під вартою, окремі категорії цивільних справ тощо) із врахуванням карантинних заходів для учасників процесу (застосування масок, рукавичок тощо).

Про дату і час судових засідань по перенесеним справам можна дізнатись на офіційному сайті суду у розділі «Розклад засідань».

Додаткова інформація розміщена на сайті суду.

При зміні обставин суд буде повідомляти додатково.

Просимо вибачення за тимчасові незручності.

 

Прес-служба Обухівського районного суду Київської області.