flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом розглядаються справи про порушення правил щодо карантину

23 березня 2020, 14:01

До Обухівського районного суду Київської області почали надходити на розгляд протоколи про адміністративні правопорушення відносно посадових осіб торгівельних організацій, які не припинили роботу закладів громадського харчування на період карантину.

Суд нагадує, що Законом України  № 530-IX від 17.03.2020 Кодекс України про адміністративні правопорушення доповнено статтею 44-3, якою передбачено, що порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України "Про захист населення від інфекційних хвороб", іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами, - тягне за собою накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 000 – 34 000 гривень) і на посадових осіб - від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34 000 – 170 000 гривень).

Вказані справи віднесені до невідкладних, які розглядаються судом навіть в умовах карантинних обмежень у організації роботи суду.

Особи, що притягуються до адміністративної відповідальності за вказаними справами можуть прийняти участь у розгляді справи шляхом особистої участі із використанням індивідуальних засобів медичного противірусного захисту або шляхом подання заяви про розгляд справи за їх відсутності через електронну пошту суду, оскільки в силу приписів ст. 268 КУпАП їх особиста участь у розгляді справи не є обов’язковою.

Інформацію щодо розгляду справи можна отримати на офіційному сайті суду.

 

 

              Пресс-служба Обухівського районного суду Київської області