flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд закликає сторону у спорі об’єктивно інформувати суспільство про хід розгляду цивільної справи

20 грудня 2019, 14:26

Суд закликає сторону у спорі об’єктивно інформувати суспільство про хід розгляду цивільної справи

 

 

У зв’язку із черговою серією публікацій користувачем Sergii Pysmmenskyi у соціальних мережах та електронних засобах масової інформації Обухівський районний суд Київської області знову звертає увагу на неприпустимість розповсюдження в мережі Інтернет неправдивої інформації щодо діяльності суду.

Описані у публікації відомості про головуючого у цивільній справі суддю та суд загалом, переважно стосуються діяльності, яка не пов’язана із здійсненням правосуддя, а саме звинувачень суду загалом і конкретного судді. зокрема у вчиненні неправомірних дій, начебто, під виглядом волонтерської діяльності.

Обухівський районний суд Київської області є органом державної влади і не здійснює будь-якої іншої діяльності як юридична особа, окрім здійснення правосуддя.

Судді та працівники Обухівського районного суду, в складний для нашої країни час, особливо у 2014 році, як і сотні тисяч інших громадян та юридичних осіб, мали за честь допомагати Збройним Силам України захищати нашу незалежність та територіальну цілісність, шляхом надання волонтерської допомоги.

Також, Обухівський районний суд Київської області надає можливу благодійну допомогу у інших випадках.

Дана допомога здійснюється виключно силами суддів та працівників Обухівського районного суду Київської області як свідомих громадян України на добровільний основі із офіційних джерел власних доходів.

Вказана допомога направлялась виключно волонтерським організаціям Обухівського району Київської області та не витрачалась на інші цілі.

Жодних інших коштів та осіб, для даних цілей, Обухівський районний суд Київської області не залучав.

Розповсюдження протилежної інформації одним із учасників судового провадження пов’язано із його суб’єктивним відношенням до прийнятих судом окремих процесуальних рішень, якими не вирішувався спір по суті.

Вказана неправдива інформація висловлена в образливій, викривленій формі з маніпуляціями обставин без наведення жодних фактів неправомірності дій суддів та працівників Обухівського районного суду Київської області з метою дискредитувати волонтерський рух в Україні, судову систему в цілому та окремих працівників і суддів Обухівського районного суду Київської області зокрема, що призводить до недовіри до вказаних інститутів та системи допомоги Збройним Силам України в період збройної агресії по відношенню до нашої Держави.

Крім того, судді не є членами будь-яких політичних партій та не приймають участі у будь-яких політичних акціях.

Закликаємо осіб, які ведуть сайти інформаційного наповнення та власників облікових записів в соціальній мережі Facebook, на яких була розповсюджена вказана неправдива інформація, здійснювати об’єктиву оцінку діям, що дискредитують волонтерський рух в Україні, а громадян України – критично оцінювати таку інформацію.

Також звертаємо увагу, що  Обухівський районний суд Київської області здійснює свою діяльність відкрито та відповідно до вимог законодавства України, прес-служба суду завжди зможе надати відповіді на питання, які цікавлять громадян та суспільство, незгода з прийнятим судовим рішенням однієї із сторін судового розгляду не може бути підставою для тиражування образливих та неправдивих висловлювань в бік судової системи України через підтримку Збройних Сил України.

Додатково повідомляємо, що цивільна справа 362/3153/15-ц за позовом Письменського Сергія Володимировича до Рогинської Олени Павлівни, Литовченко Людмили Олександрівни про встановлення факту проживання однією сім’єю чоловіка і жінки без реєстрації шлюбу, визнання набутого майна спільним сумісним майном, поділ майна, визнання права власності та стягнення коштів відбувається у відкритому режимі, наступне підготовче засідання призначено на 26 грудня 2019 року на 12:00 год. в приміщенні Обухівського районного суду Київської області.

Слід звернути увагу, що справа стосується сімейних та майнових інтересів конкретних осіб і не співвідноситься із захистом інтересів суспільства загалом.

Із повними текстами всіх судових рішень у вказаних вище справах, які своєчасно оприлюднені у встановленому законом порядку, можна ознайомитись на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

Раніше оприлюднений коментар прес-служби суду з приводу обставин розгляду вказаної справи розміщено за посиланням https://ob.ko.court.gov.ua/sud1018/pres-centr/new/714524/

 

 

              Пресс-служба Обухівського районного суду Київської області