flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Електронне судове рішення у Вашому телефоні

07 березня 2023, 12:15

Судове рішення – акт судового розгляду справи будь-якого виду провадження. Судове рішення також називають актом реалізації судової влади, метою якого є досягнення юридичної визначеності у спірних правовідносинах, що переконує сторони і суспільство у справедливості суду. Судові рішення ухвалюються судами іменем України і є обов’язковими до виконання на всій території України.

Відтепер, завдяки співпраці Державної судової адміністрації України в особі державних підприємств та Міністерства цифрової трансформації України, з 06 березня 2023 року стала можливою послуга отримання судового рішення через Дію.

Раніше вже було впроваджено певні спільні сервіси у застосунку Дія, і українці отримали можливість бути повідомленими про призначені судові засідання; дату та час розгляду справи, у яких вони є учасниками справи.

Щоб скористатися судовими послугами у Дії, Вам необхідно оновити застосунок до останньої її версії. Щоб отримати судове рішення, потрібно авторизуватися у застосунку; перейти у Послуги і вибрати Судові справи; переглянути судове рішення і за потреби завантажити собі на смартфон.

За повідомленням ДСА України, судове рішення, отримане через Дію, має таку ж юридичну силу, як і його паперовий аналог.

 

Пресслужба Обухівського районного суду Київської області