flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Придбані суддями автомобілі передано ЗСУ

08 серпня 2022, 13:48

     Суддями та працівниками апарату Обухівського районного суду Київської області, їх родичами та друзями, а також їх колегами з усієї України було зібрано кошти, придбано, відремонтовано, дообладнано і передано на потреби Збройних Сил України два автомобілі «Mitsubishi L200». Повнопривідні пікапи вже передано військовим частинам, де вони добре зарекомендували себе при виконанні бойових завдань безпосередньо на лінії фронту.

     Слід зазначити, що з самого початку повномасштабного вторгнення збройних сил російської федерації судді та працівники апарату суду постійно допомагають Збройним Силам України як шляхом адресної матеріальної допомоги, так і придбанням бронежилетів та іншого необхідного. Також окремі судді та працівники апарату з перших днів війни добровільно проходили військову службу у Збройних Силах України, а суддя Тиханський Олександр Богданович, окрім Київщини, приймав участь у бойових діях на Донеччині.

     Окрім того, неодноразово за рішеннями суду у передбачених законом випадках звертались на потреби Збройних Сил України кошти від застави (більше 1 млн. грн.), вилучені у межах кримінальних проваджень деревина, інструменти та інше майно.

     Судді Обухівського районного суду Київської області неодноразово були учасниками міжнародних конференцій за участю суддів Верховного Суду, Міжнародного кримінального суду, нідерландських суддів та прокурорів з м.Гаага, а також різного роду національних заходів на тематику вирішення кримінальних проваджень щодо військових злочинів окупантів і колаборантів. Швидке і ефективне притягнення у встановленому законом порядку до індивідуальної кримінальної відповідальності військовослужбовців російської федерації, які вчинили злочини на території України є важливим чинником для досягнення спільної мети всіх українців – перемоги над державою-агресором, а також створення передумов для покарання вищого керівництва рф у міжнародних судах.

     Працівники суду, як і весь український народ, приймають і прийматимуть надалі активну участь у протидії окупаційним планам ворога, зміцненні обороноздатності країни, відсічі збройної агресії російської федерації, захисті рідної землі та наближенні нашої перемоги.

     Разом переможемо! Слава Україні!

 

                                                          Пресслужба Обухівського районного суду Київської області