flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Здійснено моніторинг стажування кандидатів на посаду судді

18 березня 2019, 14:24

Здійснено моніторинг стажування кандидатів на посаду судді

 

13 березня 2019 року в Обухівському районному суді Київської області було здійснено моніторинг виконання програми стажувань кандидатів на посаду судді, які проходять спеціальну підготовку у Національній школі суддів України.

Проректор Національної школи суддів України Володимир Антонович Мазурок  зустрівся з кандидатами на посаду судді, які проходять спеціальну підготовку (стажування), їхніми суддями-наставниками та керівництвом суду.

В ході зустрічі було обговорено програму стажувань кандидатів на посаду судді, об’єм виконаних ними завдань, що визначені індивідуальним планом. Кандидати розповіли, які проблемні питання у них виникали під час написання проектів судових рішень у кримінальних справах, та які практичні поради з цього проводу надали їм судді-наставники (коучі).

Нагадаємо, з  14 лютого 2019 року  в  суді розпочали другий етап стажування з розгляду кримінальних справ кандидати  на посаду судді – Вознюк Оксана Леонідівна, Невгад Олександр Вікторович, Цирфа Костянтин Анатолійович, Рябчун Руслан Олександрович. Їх наставниками (коучами) стали судді Тиханський Олександр Богданович, Зінченко Олександр Миколайович, Потабенко Лариса Вікторівна.

В місцевих загальних судах даний вид стажування кандидатів (у формі  практичної підготовки), передбачений програмою та навчальним планом спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді, що затверджені рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 13.07.2018 року № 172/зп-18, як обов’язкова складова спеціальної підготовки.

Під час зустрічі керівництва Національної школи суддів України із коучами та кандидатами на посаду судді відбувся обмін думками про виконання індивідуальних планів стажування. Відзначено, що майбутні судді продовжують вивчати на практиці особливості процедур проведення судових засідань у кримінальних провадженнях, поглиблюють навички у складанні текстів вироків, обговорюють із суддями-коучами актуальні питання застосування кримінального закону, виконують практичні завдання. Всі учасники зустрічі дійшли до спільного висновку про те, що загальна оцінка проходження стажування на базі Обухівського районного суду Київської області є високою, слухачі та слухачка спеціального курсу в повному обсязі виконують індивідуальні плани стажування, отримують практичні навички застосування кримінального права та кримінального процесу при відправленні правосуддя.

 

        Прес-служба Обухівського районного суду Київської області