flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід підозрюваному у резонансному хуліганстві

29 лютого 2024, 17:21

       29 лютого 2024 року ухвалою слідчого судді Обухівського районного суду Київської області було повністю задоволено клопотання слідчого, обрано запобіжний захід гр.Г., який підозрюється у хуліганстві, тобто в грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю із застосуванням заздалегідь заготовленого предмета для нанесення тілесних ушкоджень, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України.

     Відповідно до клопотання слідчого, погодженого із прокурором, гр. Г. підозрюється у тому, що в ніч з 24 лютого 2024 року на ніч 25 лютого 2024 року він разом з іншими невстановленими особами чоловічої статі, всього у кількості не менше 6 чоловік, достовірно знаючи про введення воєнного стану в Україні, затвердженого Законом України від 24 лютого 2022 року №2102-IX в Україні з 05 години 30 хвилин 24.02.2022, з подальшим продовженням строку дії, та про розпорядження Київської обласної військової адміністрації «Про запровадження комендантської години на території Київської області» яка триває з 00:00 до 05:00 години, близько 02 години 00 хвилин (більш точного часу досудовим розслідуванням не було встановлено) перебуваючи в готелі «Olympic Village» за адресою: с. Ходосівка, вул. Олімпійська, буд. 1, гр. Г. з іншими невстановленими особами чоловічої статі, всього у кількості не менше 6 чоловік, перебуваючи в громадському місці, де були присутні сторонні громадяни, діючи умисно, із хуліганських мотивів, грубо порушуючи громадський порядок, ігноруючи існуючі загальноприйняті правила суспільної моралі та норми поведінки, порушуючи право громадян на відпочинок, виражаючи явну неповагу до суспільства, бажаючи продемонструвати своє зверхнє ставлення до суспільства, Г. вийшовши з кімнати готелю «Olympic Village» на подвір’я, передбачаючи їх суспільно-небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, з хуліганських спонукань, дістав предмет зовні схожий на пістолет з якого здійснив постріл в небо, після чого з місця скоєння злочину зник.

     Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 7 років.

     Клопотання слідчого про застосування цілодобового домашнього арешту було підтримано прокурором у судовому засіданні і задоволено слідчим суддею у повному обсязі. Слід звернути увагу, що слідчий суддя не має повноважень вийти за межі вимог поданого органом досудового розслідування клопотання.

     У задоволенні скарги захисника на незаконне затримання було відмовлено.

     Досудове розслідування наразі триває.

     Зміст ухвали слідчого судді оприлюднено у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

     Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

Пресслужба Обухівського районного суду Київської області