flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Позбавлено волі мотоцикліста за вчинення резонансної ДТП

01 грудня 2023, 08:56

       30 листопада 2023 року вироком Обухівського районного суду Київської області гр. Ш. було визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.286-1 Кримінального кодексу України.

     Під час розгляду справи встановлено, що він 28 травня 2023 року в місті Обухів Київської області по вулиці Київській, керуючи мотоциклом «Yamaha», перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, порушив вимоги пунктів 8.7.3.(е), 8.10., 12.1. та 12.4. ПДР України, рухаючись зі швидкістю близько 122-132 км/год, не зменшив швидкість свого руху, не зупинився перед регульованим перехрестям із регульованим пішохідним переходом, виїхав на перехрестя на червоний сигнал світлофора, не надав перевагу в русі та допустив зіткнення із автомобілем марки «Alfa Romeo», внаслідок зіткнення мотоцикл втратив керованість, виїхав на зустрічну смугу руху, далі на ліве узбіччя, в межах регульованого пішохідного переходу, де здійснив наїзд на трьох нерухомих пішоходів, далі мотоцикл злетів у кювет.

     Від отриманих у дорожньо-транспортній пригоді травм один пішоход помер, інша пішоходка отримала тілесні ушкодження середнього ступеню тяжкості, пасажир мотоцикла отримав тяжкі тілесні ушкодження.

     При призначенні покарання суд врахував думку потерпілих, часткове відшкодування заподіяної шкоди, відсутність судимостей.

     Вироком суду обвинуваченому призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 7 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 8 років.

     Вирок не набрав чинності і може бути оскаржений в судах апеляційної та касаційної інстанцій.

     Зміст вироку суду у справі № 372/3937/23 оприлюднено у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

 

          Пресслужба Обухівського районного суду Київської області