flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваний у зґвалтуванні онуки триматиметься під вартою

15 серпня 2023, 15:08

     Ухвалою слідчого судді Обухівського районного суду Київської області від 15 серпня 2023 року обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою відносно дідуся, який підозрюється у звалтуванні своєї малолітньої онуки.

     Згідно клопотання слідчого, досудовим розслідуванням встановлено обґрунтованість підозри особи у вчиненні дій сексуального характеру (зґвалтування), вчиненому щодо особи, яка не досягла чотирнадцяти років, незалежно від її добровільної згоди, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 152 Кримінального кодексу України. Так, підозрюваний, будучи дідусем та опікуном малолітньої дитини, батько якої помер, а мати позбавлена батьківських прав, користуючись тим, що тринадцятирічна онука позбавлена батьківського піклування, вчинив відносно неї дії сексуального характеру по місцю їх проживання.

     Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

     Пресслужба Обухівського районного суду Київської області