flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід тренеру, з вини якого загинула дитина

04 серпня 2023, 18:03

     04 серпня 2023 року ухвалою слідчого судді Обухівського районного суду Київської області було обрано запобіжний захід гр.Ч., який підозрюється у завідомому залишенні без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження через малолітство, будучи зобов’язаним піклуватися про цю особу і маючи змогу надати їй допомогу, що спричинило смерть особи, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 135 КК України.

     Відповідно до клопотання слідчого, погодженого із прокурором, досудовим розслідуванням встановлено, що 03 серпня 2023 року підозрюваний разом із вісьмома малолітніми дітьми з метою відпочинку відправились на пляж та озеро, що розташовані на території СОК «Олімпік Вілледж» за вищевказаною адресою, де діти без належного догляду та контролю зі сторони тренера щодо часу перебування, а також збереження безпечної відстані від берега, знаходились у водоймі. 

     Достовірно знаючи про те, що один із хлопчаків не вміє плавати, підозрюваний завідомо залишив вищевказаних дітей без допомоги та нагляду у громадському місці в небезпечному для життя стані. Десятирічний хлопчик, який перебував у водоймі, під час купання, потрапив у стан, в якому був позбавлений можливості вжити заходів до самозбереження, що призвело до його загибелі, а саме – утоплення у воді.

     Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 8 років.

     Зважаючи на позитивні характеристики, відсутність судимостей, наявність сталих соціальних зв’язків, належну процесуальну поведінку, а також клопотання близько двох десятків батьків вихованців тренера, частина яких була допитана в судовому засіданні, слідчим суддею відмовлено у застосуванні запобіжного заходу у виді тримання під вартою та застосовано інший запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту.

     Досудове розслідування обставин загибелі дитини та причин, які до цього призвели, зокрема, неофіційний характер працевлаштування тренера та роботи закладу, продовжується за ч.1 ст.115 (вбивство), ч.3 ст.135 КК України.   

     Зміст ухвали слідчого судді оприлюднено у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

     Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

     Пресслужба Обухівського районного суду Київської області