flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваний у резонансному ДТП триматиметься під вартою

26 липня 2023, 10:38

     Ухвалою слідчого судді Обухівського районного суду Київської області від 25 липня 2023 року продовжено строк застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно дев’ятнадцятирічного підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286-1 Кримінального кодексу України.

     Дорожньо-транспортна пригода сталась 28 травня 2023 року в місті Обухів Київської області. За висновками досудового розслідування підозрюваний керуючи технічно-справним мотоциклом, із пасажиром,  перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, при наближенні до регульованого перехрестя з регульованим пішохідним переходом, проявив злочинну самовпевненість, не був уважним під час керування транспортним засобом, не стежив за дорожньою обстановкою та відповідно не реагував на її зміну, не обрав безпечну швидкість руху керованого ним транспортного засобу, не зменшив швидкість свого руху, не зупинився перед регульованим перехрестям із регульованим пішохідним переходом, не надав перевагу в русі та допустив зіткнення із автомобілем марки, внаслідок зіткнення мотоцикл втратив керованість, виїхав на зустрічну смугу руху, далі на ліве узбіччя, відносно свого напрямку руху, в межах регульованого пішохідного переходу, де здійснив наїзд на трьох нерухомих пішоходів, далі мотоцикл злетів у кювет.

    Внаслідок події водій мотоциклу, пасажир мотоциклу та три пішоходи отримали різного ступеню тілесні ушкодження.

    Один з пішоходів, який був доставлений до закладу охорони здоров’я 28.05.2023 року з тілесними ушкодженнями отриманими під час дорожньо-транспортної пригоди помер, а пасажир мотоциклу знаходиться у тяжкому стані.

    Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

           

          Пресслужба Обухівського районного суду Київської області