flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрювані у крадіжці іноземці утримуватимуться під вартою

24 квітня 2021, 18:20

          24 квітня 2021 року слідчим суддею Обухівського районного суду Київської області задоволено клопотання слідчого про застосування запобіжних заходів до чотирьох осіб, які підозрюються у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.185 КК України (крадіжка в особливо великих розмірах), а саме у крадіжці цінних речей із будинку в смт Козин Обухівського району Київської області.

         Підозрювані є іноземцями, зокрема двоє з них є громадянами Грузії, один – громадянин Вірменії, один – громадянин Російської Федерації. До всіх чотирьох підозрюваних застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб з можливістю внесення застави в розмірі 681 000 грн.

              Відповідно до ч. 3 ст. 183 КПК України, слідчий суддя, при постановленні ухвали про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою зобов’язаний визначити розмір застави, достатньої для забезпечення виконання підозрюваним обов’язків, передбачених КПК України, розмір якої, відповідно до п. 3 ч. 5 ст. 182 КПК України, має бути визначений в розмірі, від вісімдесяти до трьохсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

            Враховуючи викладене при застосуванні запобіжного заходу підозрюваним у скоєнні цієї категорії злочинів призначення альтернативного запобіжного заходу у виді застави є обов’язковим в силу приписів чинного законодавства.

            Поряд із тим, відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

                                                                                   Пресслужба Обухівського районного суду Київської області