flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вироком суду позбавлено волі коригувальника вогню

10 листопада 2023, 16:15

     Обухівським районним судом Київської області завершено розгляд кримінального провадження за обвинуваченням громадянина, який надавав інформацію представнику держави, що здійснює збройну агресію проти України про розміщення Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань на території міста Обухів.

     Судом встановлено, що протягом березня 2023 року, громадянин Н., використовуючи власний мобільний телефон, із дотриманням заходів конспірації, здійснював фото та відео зйомку об’єктів військової інфраструктури та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, яку за допомогою мобільного додатку «Telegram» з корисливих мотивів, надсилав  представнику іноземної держави – країни агресора російської федерації. В подальшому був затриманий працівниками спецслужб України.

     З урахуванням усіх обставин справи, зокрема й вчинення кримінального правопорушення у неповнолітньому віці, громадянина Н. визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст.114-2 КК України та призначено покарання у виді семи років позбавлення волі.

     Обухівський районний суд Київської області наголошує, що будь-яке несанкціоноване поширення інформації про розміщення Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних Сил України, Міністерством оборони України або іншими уповноваженими державними органами, вчинене в умовах воєнного стану, вчиненому з метою надання такої інформації представнику держави, що здійснює збройну агресію проти України – заборонено та суворо карається відповідно до Кримінального кодексу України.

     З вироком суду у справі 372/2509/23 можна ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

     Пресслужба Обухівського районного суду Київської області